Viktige meldinger

Sommerfeie:
Klinikken er stengt fra og med 03.07.2020.
Vi åpner igjen mandag 27.07.2020 kl. 10.00.

Vi er glad for at vi endelig kan åpne tannklinikken igjen etter å ha vært stengt for ordinær virksomhet i forbindelse med koronapandemien. I henhold til retningslinjene fra Helsedirektoratet blir det en gradvis opptrapping av driften. De pasientene som har størst behov vil vi prioritere i første omgang, og vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe alle de som har fått utsatt tannbehandlingen. I forkant av timeavtaler fremover vil vi ta kontakt per telefon for å avklare smittestatus (dette gjelder også eventuell ledsager). Pasiententer som er mistenkt eller bekreftet smittet med covid-19 og har behov for akutt tannbehandling, vil vi henvise videre til egne beredskapsklinikker.

Bleking av tenner

Ekstern bleking av tenner består i en kjemisk rensing av emaljen, det ytterste laget på tennene. Før blekingen starter er det viktig med en undersøkelse hos tannlegen for å sjekke at tennene vil kunne tåle blekingen Det er viktig at det ikke er hull i tennene eller andre problemer. Videre bør tennene vurderes med tanke på at behandlingen vil kunne få ønsket effekt. Først tar man et avtrykk av tennene, som sendes videre til tanntekniker. Tannteknikeren lager en myk plastskinne til bruk for hjemmebleking. Denne skinnen skal fylles med en blekegel. Vi pleier å benytte en gel som inneholder 10% karbamidperoxid. Hvor mye hvitere tennene blir avhenger av hvor mange ganger og hvor lenge blekeskinnen blir brukt. I tillegg vil det variere hvor mottakelig tennene er for blekematerialet. Behandlingsform avtales i samråd med tannlegen.

Nattbleking: Behandling med blekeskinne om natten mens man sover, normalt 5-10 netter.

Dagbleking: Behandling med blekeskinne én gang daglig i 4 timer. Behandlingstid 2-4 uker.

Enkelte kan oppleve økt sensibilitet i tennene under behandlingen med ising ved kulde. Da bør man rådføre seg med tannlegen for eventuelt å endre behandlingsrutinene.

Tannbleking