Viktige meldinger

VIKTIG INFORMASJON! Tannlegekontoret er midlertidig stengt for ordinær virksomhet. Dette er etter pålegg fra helsemyndighetene og et resultat av den ekstraordinære situasjonen vi alle er i nå knyttet til smittespredning av koronaviruset.

Ved behov for akutt hjelp eller hvis du har spørsmål, kan du ta kontakt med oss på telefon 22 83 90 40. Kontortid hverdager kl. 09.00 - 12.00. Telefon privat: tannl. Hilde Willassen tlf. 952 82 548, tannl. Ann E. Arctander tlf. 993 62 464. Vi vil hjelpe deg enten her hos oss eller ved å gi deg oppdatert informasjon om hvor du kan få best, trygg og sikker hjelp. Telefon til Tannlegevakten: 23 43 00 60. Ellers henviser vi til rådene fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Vi gleder oss til å møte dere alle igjen når faren er over og helsemyndighetene gir klarsignal for normal drift av tannklinikken. Ta vare på hverandre!

Bleking av tenner

Ekstern bleking av tenner består i en kjemisk rensing av emaljen, det ytterste laget på tennene. Før blekingen starter er det viktig med en undersøkelse hos tannlegen for å sjekke at tennene vil kunne tåle blekingen Det er viktig at det ikke er hull i tennene eller andre problemer. Videre bør tennene vurderes med tanke på at behandlingen vil kunne få ønsket effekt. Først tar man et avtrykk av tennene, som sendes videre til tanntekniker. Tannteknikeren lager en myk plastskinne til bruk for hjemmebleking. Denne skinnen skal fylles med en blekegel. Vi pleier å benytte en gel som inneholder 10% karbamidperoxid. Hvor mye hvitere tennene blir avhenger av hvor mange ganger og hvor lenge blekeskinnen blir brukt. I tillegg vil det variere hvor mottakelig tennene er for blekematerialet. Behandlingsform avtales i samråd med tannlegen.

Nattbleking: Behandling med blekeskinne om natten mens man sover, normalt 5-10 netter.

Dagbleking: Behandling med blekeskinne én gang daglig i 4 timer. Behandlingstid 2-4 uker.

Enkelte kan oppleve økt sensibilitet i tennene under behandlingen med ising ved kulde. Da bør man rådføre seg med tannlegen for eventuelt å endre behandlingsrutinene.

Tannbleking