Viktige meldinger

VIKTIG INFORMASJON! Tannlegekontoret er midlertidig stengt for ordinær virksomhet. Dette er etter pålegg fra helsemyndighetene og et resultat av den ekstraordinære situasjonen vi alle er i nå knyttet til smittespredning av koronaviruset.

Ved behov for akutt hjelp eller hvis du har spørsmål, kan du ta kontakt med oss på telefon 22 83 90 40. Kontortid hverdager kl. 09.00 - 12.00. Telefon privat: tannl. Hilde Willassen tlf. 952 82 548, tannl. Ann E. Arctander tlf. 993 62 464. Vi vil hjelpe deg enten her hos oss eller ved å gi deg oppdatert informasjon om hvor du kan få best, trygg og sikker hjelp. Telefon til Tannlegevakten: 23 43 00 60. Ellers henviser vi til rådene fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Vi gleder oss til å møte dere alle igjen når faren er over og helsemyndighetene gir klarsignal for normal drift av tannklinikken. Ta vare på hverandre!

Proteser

Man skiller mellom helproteser og delproteser.

En helprotese blir brukt når alle tennene i kjeven mangler. Protesen lages av akryl der det festes tenner av plast eller porselen. I overkjeven vil protesen dekke store deler av ganen for å få nok feste. Først tas det avtrykk av kjeven, som sendes videre til tanntekniker. Fremstillingen krever flere tannlegebesøk for å få riktig plassering av de nye tennene før protesen lages ferdig. Etter å ha fått den nye protesen er det vanlig med ømme punkter og små gnagsår den første tiden. Derfor må man regne med å komme innom tannlegen noen ganger for korreksjon og justering av protesen. Det vil ta noe tid før man blir vant til å bruke protesen både når man skal spise og når man snakker. Protesen skal tas ut daglig og børstes ren. Den tannløse kjeven vil endre seg etter som tiden går, noe som medfører at protesen etter hvert vil kunne fungere dårligere og lettere løsne når man snakker og spiser. Dette kan ofte korrigeres ved å fore opp protesen. Da tas det et nytt avtrykk med protesen som sendes til tekniker for korreksjon.

Delprotese
En delprotese erstatter én eller flere tenner og festes på gjenværende tenner med ulike typer festeanordninger på protesen. Det kan være metallkroker (klammere) eller andre typer spesialfester. Først tas det avtrykk som sendes videre til tanntekniker som fremstiller protesen. Det kan bli nødvendig med flere besøk før protesen er ferdig. Protesen skal tas ut daglig og børstes ren